Actualitate

Liderul ISIS din sud-estul Asiei a fost arestat în Malaezia

Liderul ISIS din sud-estul Asiei a fost arestat în MalaeziaLiderul ISIS din sud-estul Asiei a fost arestat în Malaezia. Hajar Abdul Mubin și alți șapte membri importanți ai grupării teroriste Abu Sayyaf, afiliată ISIS, au fost reținuți de autoritățile malaeziene, miercuri, scrie Reuters.

Poliția l-a arestat pe Hajar Abdul Mubin – cunoscut sub numele de Abu Asrie – liderul grupării teroriste Abu Sayyaf, afiliată ISIS, în urma unui raid efectuat miercuri, transmite o sursă din interiorul armatei maleziene. Alături de Hajar, care este orginal din Filipine, au mai fost arestați un alt filipinez și șase malaezieni în statul Borneo.
Abu Sayyaf este cunoscut pentru că ar fi comis bombardamente, decapitări, extorcare și răpire în special în zona romano-catolică a Filipinelor.

Guvernele din Asia de Sud-Est sunt îngrijorate de o posibilă extindere a Statului Islamic în regiune, pe măsură de tot mai mulți jihadiști care au fost plecați în Siria, se întorc acasă după prăbușirea organizației teroriste în Orientul Mijlociu.

Militanții ai Statului Islamic au ocupat o mare parte a orașului Marawi în sudul Filipinelor în luna mai. Atunci, aproximativ 620 de militanți, 136 de soldați și polițiști și 45 de civili au fost uciși după 100 de zile de luptă pentru eliberarea orașului.

Libertatea.ro

Citeste si...