Actualitate

Lovitură cutremuratoare pentru Laura Codruța Kovesi. Anunțul a venit de la Consiliul UE!

Lovitură cutremuratoare pentru Laura Codruța Kovesi. Anunțul a venit de la Consiliul UE!Veste dura din partea Consiliului Uniunii Europene care vine cu sustinerea candidatului francez pentru postul de procuror-sef, de data aceasta Consiliul vine cu alt anunt, a patra runda de negocieri se va intampla saptamana viitoare, deoarece cea de ieri a esuat, relateaza www.fanatik.ro.

De astfel, se va intampla ca pana la urma sa nu se ajunga la nici un comun acord, deoarece negocierile continua chiar daca s-a instalat noul Parlament European.

Echipa de negociere a Consiliului și-a exprimat regretul în cursul zilei de ieri asupra desemnării primului procuror șef UE care nu s-a stabilit nici până la ora aceasta.

De asemenea, echipa de negociere reiterează faptul că, pentru această funcție,candidatul preferat al Consiliului este Francois Bohnert. Claude Moraes, președintele Comisiei pentru libertăți civile a făcut declarații în acest sens în cursul zilei de ieri.

„Regretăm profund situaţia actuală de blocaj, care împiedică cele două instituţii să numească procurorul-şef al Parchetului European.

Procurorul şef va juca un rol cheie în punerea în practică a Parchetului European, instituţie care va contribui la combaterea infracţiunilor împotriva bugetului UE.”

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *