Actualitate

LOVITURA DE GRATIE! Franta nu mai da voie sa circule masinile cu combustibil..cu atat nici deplasarea bicigletelor, francezi si romanii sunt revoltati!

Franta a luat o decizie radicala pentru cetatenii straini cat si pentru romanii care sunt la munca acolo, se interzice masinile cu combustibil, relateaza travel.descopera.ro.

Aceasta decizie dura s-a luat pentru cauza poluari, iar orasile mari cum ar fi, Beijing s-au Delhi, dar si celelate orase din Europa de Vest, au inceput sa se confrunte cu aceast a problema a smogului, iar cea mai afectata tara este Franta, Paris.

Pentru aceasta problema, politia a anutat ca tot transportul public va fi gratuit, de care a fost implementat un sistem pentru care jumatate din masinile care sunt folosite de cetatenii francezi pot tranzita orasul.

Marţi, pot circula doar maşinile cu număr par, iar miercuri doar cele cu număr impar.

Deoarece, primarul Parisului a afirmat că, până în 2025, ar trebui interzise toate maşinile care folosesc drept combustibil diesel-ul, iar principlul scop este folosirea unor vehicule alternative, dar şi mersul pe jos şi deplasarea cu ajutorul bicicletelor.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a afirmat: „Nu mai putem tolera poluarea aerului şi probleme de sănătate pe care acesta le declanşează. Problemele mari, precum aceasta, necesită măsuri urgente şi dorim ca producătorii auto să ni se alăture.”

Mai mult, vântul nu a ajutat cu nimic în rezolvarea acestei probleme, căci smogul nu a fost dispersat în zonele din împrejurimi, aşa cum se întâmpla de obicei.

Poluarea ucide mai mult de 3 milioane de persoane anual în întreaga lume, iar majoritatea acestora sunt locuitori ai marilor oraşe.

 

Citeste si...