Auto

Lovitură de gratie pentru cei care au mașini DIESEL și pe benzină! Tocmai s-a luat decizia revoltatoare pentru…

Lovitură de gratie pentru cei care au mașini DIESEL și pe benzină! Tocmai s-a luat decizia revoltatoare pentru…O noua veste rea pentru cei care detin masina DIESEL si pe benzina, Consiliul UE a aprobat restrictiile devastatoare pentru cele care emit emisii de dioxid de carbon pentru masini si camionete, relateaza www.capital.ro.

Consiliul Uniunii Europene a aprobat aceste restricti, deoarece obiectivul este in materia de clima.

„UE face ca transportul rutier să devină mai curat, stabilind noi standarde stricte de emisii de dioxid de carbon pentru autoturisme şi vehicule utilitare uşoare. În acest fel, UE va fi mai aproape de îndeplinirea obiectivelor sale în materie de climă şi se va asigura faptul că producătorii de autoturisme contribuie la eforturile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră”, se arată în comunicat.

Scopul regulamentul adoptat luni de Consiliu este să garanteze că, din 2030, autoturismele noi vor emite, în medie, cu 37,5% mai puţin CO2, iar camionetele noi, în medie, cu 31% mai puţin CO2 comparativ cu nivelurile din 2021.

„Între 2025 şi 2029, atât autoturismele, cât şi camionetele vor avea obligaţia de a emite cu 15% mai puţin CO2.

Acestea sunt obiectivele privind întregul parc de vehicule de la nivelul UE.

Eforturile de reducere a emisiilor de CO2 se vor distribui între producători pe baza masei medii a parcului lor de vehicule”, se arată în comunicat.

 

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *