Publicitate
Actualitate

LOVITURĂ DE TEATRU | CCR amână din nou o decizie în privinţa legii care îi interzice lui Dragnea să ocupe funcţii în Guvern

Publicitate

LOVITURĂ DE TEATRU | CCR amână din nou o decizie în privinţa legii care îi interzice lui Dragnea să ocupe funcţii în GuvernCurtea Constituţională a amânat, marţi, pentru a doua oară, luarea unei decizii privind excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului la Legea 90/2001, care nu îi permite liderului PSD Liviu Dragnea să fie membru al Guvernului din cauza condamnării definitive cu suspendare, relatează mediafax.ro
Astfel, soluţionarea cauzei a fost amânată pentru data de 4 aprilie 2017.
Este a doua amânare a soluţionării cauzei, prima amânare având loc în data de 7 martie.
Cauza a fost amânată. Am dat termen pe 21 martie. Nu am reuşit să ajungem la o soluţie. Am simţit nevoia să aprofundăm mai bine cauza şi să analizăm cea mai bună dintre variantele care s-au discutat astăzi, care sunt mai multe”, a precizat preşedintele CCR, Valer Dorneanu, în data de 7 martie.
El a spus că nu au existat presiuni politice nici în această speţă, nici în altele şi că s-au evocat mai multe variante de decizie, „într-un fel, în altul”.
Propria practică a CCR se va găsi în soluţia finală. Bineînţeles că am pornit şi de la practica noastră, şi de la CEDO şi am avut un material documentar de la foarte multe ţări din Europa cu privire la modul cum reglementează această problemă şi am avut şi literatură juridică şi de toate”, a mai spus Dorneanu.

Publicitate
Publicitate

Citeste si...