Actualitate

LOVITURA DURA! Li se confisca masina soferilor pe propria raspundere, iata de ce!

Noul Cod Rutier s-a schimbat, veste dura pentru toti soferi, li se confisca masina pe propria raspundere, relateaza ziarulonline.com.

Tot şoferul român obişnuieşte să mai urce la volan după ce a consumat o bere sau chiar mai multe. Pentru unii sunt situaţii ocazionale, pentru alţii o obişnuinţă, iar condusul în stare de ebrietate duce anual la zeci de accidente rutiere.

Parlamentarii vor să iniţieze o lege pentru modificarea Codului Rutier care să îi sancţioneze aspru pe şoferii care urcă băuţi la volan.
‘Amenzile sau chiar suspendarea permisului de conducere nu îi sperie foarte tare pe şoferii care au obiceiul să conducă sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un grup de parlamentari s-a gândit, astfel, că în asemenea situaţii se impun pedepse mult mai dure, care să meargă chiar până la confiscarea maşinilor celor prinşi că încalcă legea’, scrie Libertatea.

„În momentul în care un cetăţean primeşte dreptul de a conduce autovehicule, adică permisul de conducere, acesta va da o declaraţie pe propria răspundere, în care va spune clar că, dacă va fi prins băut la volan, este de acord să i se confişte mașina.

Sunt prea mulţi teribilişti pe şosele, pe care nu-i deranjează o amendă sau faptul că rămân o perioadă fără permis.

Îl iau înapoi, fac aceleaşi tâmpenii.

Trebuie o măsură mai dură. Dacă îi laşi fără maşină vor resimţi consencinţele”, au declarat surse parlamentare pentru publicaţia citată.

 

Citeste si...