Actualitate

LOVITURA DURA PENTRU ROMANI! ANAF anunta cine este pe lista de datornici in 2017, vezi daca esti si tu pe lista!

ANAF face publica lista cu cei datornici, toti romanii care sunt in lista neagra vor fi publicati, relateaza jurnalmm.ro.

Fisa Fiscală (ANAF) a anunţat, joi, „că propune modificarea procedurii de publicare a listelor cu obligaţii fiscale restante, în sensul că doar persoanele fizice cu datorii neachitate la timp de cel puţin 15.000 lei să mai apară pe listele publicate de către instituţie. Anterior, plafonul minim era de 1.500 lei.

Listele publicate anul trecut de ANAF, începând cu restanţele de 1.500 de lei, au generat mai multe reacţii adverse din partea unor persoane care spun că fie şi-au plătit taxele, fie se judecau atunci cu Fiscul, considerând că nu trebuie să plătească sumele impuse de către ANAF.

Ulterior, Fiscul a propus „modificarea procedurii de publicare a listelor cu obligaţii fiscale restante, respectiv a plafoanelor sub care cuantumul total al obligatiilor fiscale restante nu mai fac obiectul publicãrii pe site”.

„Aceste plafoane sunt: a) 500.000 lei, pentru marii contribuabili; b) 250.000 lei, pentru contribuabilii mijlocii; c) 100.000 lei, pentru celelalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistreazã obligatii fiscale restante si din desfãsurarea de activitãti economice în mod independent sau exercitã profesii libere; d) 15.000 lei, pentru debitorii persoane fizice, altele decât cele de la lit. c)”, a precizat instituţia fiscală, într-un comunicat.

În luna iulie 2016, ANAF a schimbat regulile de publicare a listelor datornicilor la buget, eliminând persoanele fizice şi firmele ale căror datorii la stat sunt mai mici sau egale cu sumele pe care trebuie să le primească de la stat, prin restituire sau rambursare.

 

Citeste si...