ActualitateAuto

LOVITURA DURA! Permisul de conducere s-a schimbat total, toti soferi trebuie sa mearga la un control medical pentru a conduce in continuare!

Lovitura dura pentru soferi romanii, s-a schimbat Codul Rutier, relateaza www.profit.ro.

Astazi s-a anuntat ca toti soferi care au permis, intrucat nu este valabil numai 10 ani, iar soferi de generatie veche, sunt obligati sa faca un control medical pentru a mai conduce o masina pe drumurile publice.

Modificarea în acest sens a legislației rutiere a fost pregătită în Parlament în această lună, sub forma unui proiect de lege, de către un deputat care a fost reales, în decembrie, pentru încă un mandat de 4 ani și care își va susține ideea și în dezbaterile din noul Legislativ.

Proiectul stabilește astfel că, prin derogare de la regula actuală, valabilitatea administrativă a permiselor de conducere este de 1 an în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 70 de ani.

Limitarea valabilității este argumentată prin faptul că datele statistice indică numeroase accidente rutiere provocate de persoane care au atins vârsta de 70 de ani, din cauza înrăutățirii stării de sănătate care survine în intervalul celor 10 ani în care, astăzi, carnetul auto le este valabil.

 

Citeste si...