Actualitate

Lovitura momentului pentru milioane de pensionari

Lovitura momentului pentru milioane de pensionari
Lovitura momentului pentru milioane de pensionari

Pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie, în urma unor analize economice făcute de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a evitat să menționeze un procent: „Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește“. Ce se va întâmpla dacă pensiile nu vor crește cu 40% așa cum prevede legea elaborată de fostul ministru PSD al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în continuare.

Orban: „Pensiile vor crește“
Ieri, social-democrata anunța că partidul său va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, „dacă acesta se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice“.

„PSD va depune imediat moțiune de cenzură! Nu vom tolera ca acest guvern să își bată joc de o lege care are o rată de acceptabilitate de 90 la sută! Nu e o lege care îi privește doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia și generațiile următoare!“, scria Olguța Vasilescu.

În replică, prim-ministrul a declarat că în urma raportului la 6 luni privind starea economiei, se va lua o decizie cu privire la procentul cu care vor fi mărite pensiile românilor.

„Este prematură orice declarație pe tema pensiilor. Când vom avea raportul la 6 luni privind starea economiei, de asemenea când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât cea a Comisiei de Prognoză, cât și rapoartele Comisiei Europene, vom lua această decizie. Când vom decide ceva vom anunța public. Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește“, a declarat Ludovic Orban.

Majorare de 10 sau 40%?
Pe de altă parte, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat pentru televiziuni că ministerul ia în considerare o creștere a pensiilor cu 10% începând de la 1 septembrie. Totodată, acesta a subliniat că decizia majorării va fi una politică, după ce premierului îi vor fi înaintate mai multe scenarii.

La polul opus, liderii PSD au decis ieri că vor depune o moțiune de cenzură dacă Executivul va modifica Legea Pensiilor.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *