Politica

Ludovic Orban: Atât Președintele, cât și Guvernul au anunțat modalitatea de deschidere a școlilor

Ludovic Orban: Atât Președintele, cât și Guvernul au anunțat modalitatea de deschidere a școlilor
Ludovic Orban: Atât Președintele, cât și Guvernul au anunțat modalitatea de deschidere a școlilor

Premierul Ludovic Orban a făcut noi precizări, luni, cu privire la debutul noului an școlar și revenirea elevilor în clase.

„Atât Președintele, cât și Guvernul au anunțat modalitatea de deschidere a școlilor. În funcție de nivelul de răspândire a virusului – până la 1 la mie se poate începe pe scenariul verde, adică cu copii în clasă; între 1 și 3 la mie rata infectării, deci cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, învățământul mixt, o parte jumătate în clasă, jumătate online, alternativ, astfel încât să fie un timp similar petrecut în clasă și pe online pentru elevi; ce este peste 3 la mie se va începe școala online”, a declarat prim-ministrul.

Demnitarul liberal a adăugat că, „la ora actuală, direcțiile de sănătate publică au transmis datele pe fiecare localitate. Sigur că în momentul de față consiliul de administrație, managementul școlilor și administrațiile locale au aceste date și știu foarte clar cum începe școala. Dacă începe în clasă, trebuie să ai toate măsurile pentru începerea în clasă, dacă începe în scenariul mixt – jumătate în clasă, jumătate online – managementul școlii susținut de administrațiile locale și de inspectoratele școlare trebuie să ia toate deciziile care se impun, inclusiv informarea părinților, care trebuie făcută, sigur, de învățător sau de diriginte, că dacă e pe scenariul mixt, trebuie să știe cine începe în clasă, cine începe online. Evident, toate măsurile de pregătire trebuie să continue, dotarea cu măști, cu substanțe dezinfectante, cu tablete – pentru că tabletele pe care le vom achiziționa la nivel național am prevăzut 100 de milioane, ceea ce înseamnă aproximativ 500.000 de tablete care pot fi achiziționate de autoritățile locale sau de unitățile școlare, de asemenea am alocat 50 de milioane de euro pentru achizițiile făcute pentru echipamente de protecție sanitară și dezinfectanți, de asemenea am alocat 25 de milioane de euro și pentru cisternele sanitare, acolo unde nu există conectare la rețeaua de apă”.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *