Politica

Ludovic Orban: Avem aproape 1.100 de paturi de ATI pentru pacienții cu coronavirus, capaitate care nu a fost niciodată atinsă

Ludovic Orban: Avem aproape 1.100 de paturi de ATI pentru pacienții cu coronavirus, capaitate care nu a fost niciodată atinsă
Ludovic Orban: Avem aproape 1.100 de paturi de ATI pentru pacienții cu coronavirus, capaitate care nu a fost niciodată atinsă

Premierul Ludovic Orban a anunțat că, în acest moment, România are o capacitate a aproximativ 1.100 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților infectați cu noul coronavirus și aflați în stare gravă. Asta în cîndițiile în care, cele mai recente date transmise de Grupul de Comunicare Strategică arată că, în prezent, 460 de persoane cu COVID-19 sunt internate la ATI. Prezent, miercuri dimineață, la conferința “Împreună protejăm România”, organizată de organizată de

Grupul de presă MediaUno în parteneriat cu Institutul Național de Statistică, Camera de Comerț Româno-Americană și UGIR-1903, Ludovic Orban a trecut în revistă măsurile luate de Guvern de la începutul pandemiei de coronavirus și până acum.

”Oricine ar spune că era pregătit să facă față aceste situații nu are dreptate. Realitatea este că toate guvernele lumii, toate instituțiile, toate companiile și toți oamenii au fost puși în fața unei situații de criză neașteptate care a generat o permanentă nevoie de adaptare și de a lua decizii. Cel mai rău era să nu se ia decizii.

Intensitatea activitatii Guvernului se și vede în date statistice după numărul de ordonanțe de urgență, hotărâri de de Guvern, ordine de ministru, multitudinea de situații care au generat nevoia de intervenție, de luare a unor măsuri.

Din păcate, prima parte a pandemiei a scos la iveală ceea ce se numește un egoism național, care s-a manifestat și la niverl european. Multe state au luate decizii strict prin prisma a ceea ce au considerat ei interese naționale. Apoi a devenit din ce în ce mai vizibil că este nevoie de o colaborare, un dialog la nivel interanțional, este nevoie de luarea unor decizii comune. Statele au început să colaborareze, să stabilească un mecanism de reacție care să avantajeze statele membre și cetățenii UE.

Noi, ca Guvern, din momentul apariției informațiilor despre virusul în China, noi am început să gândim măsuri. Deși după anul nou chinezesc au venit foarte mulți oameni în România din China, noi n-am avut niciun caz importat dimn China. Primul caz l-am avut în 26 februarie și de atunci suntem îmntr-o continuă căutare de soluții ca să reducem numărul de persoane infectate, numărul de decese și să readucem normalitatea în viața oamenilor.

În primă fază a trebuit să luăm multe măsuri cu caracter restrictiv, atât în ceea ce privește libertățile cetățenilor. Am restrictionat activități pentru a reduce riscul de răspândire a virusului. Măsurile pe care le-am luat s-au axat pe mai multe direcții primul lucru a fost legat de informarea corectă a cetățenilor”, a declarat Ludovic Orban.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *