Politica

Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață

Ludovic Orban a reconfirmat că îi va înainta noului lider al PNL, premierul Florin Cîțu, demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților.
„Eu sunt un om de onoare şi un om de cuvânt. Am spus că îmi dau demisia. Luni dimineaţă, la ora 9,00, preşedintele PNL va avea demisia mea la dispoziţie, cu posibilitatea de a o înainta când consideră că există posibilitatea refacerii majorităţii şi câştigării funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor de către PNL cu un alt candidat”, a declarat Ludovic Orban, duminică, după ce a votat la Consiliul Național al PNL.

Ludovic Orban a explicat că PNL ar putea pierde președinția Camerei Deputaților dacă el și-ar depune demisia direct la Cameră.
Dacă eu îmi depun demisia la Cameră, luni, marţi sau miercuri se organizează alegeri pentru funcţia de preşedinte. Cum e situaţia în Camera Deputaţilor astăzi şi în Parlament, în general, ca urmare a crizei politice provocate, există riscul major ca PNL să piardă poziţia de preşedinte al Camerei. Eu sunt membru PNL şi obiectivul meu este ca şi după ce demisia mea va intra în vigoare funcţia de preşedinte al Camerei să rămână unui deputat al PNL. (…) Demisia este un act unilateral, decizia mea de a demisiona este irevocabilă, dar sunt membru PNL şi nu vreau să creez şansa să se aleagă Ciolacu preşedinte al Camerei sau vreun alt pesedist care va candida. La ora actuală, dacă se fac alegeri în Cameră, PNL nu are nicio garanţie că poate să păstreze preşedinţia”, a adăugat Ludovic Orban.

El a punctat că demisia este un gest normal, spunând că acest lucru nu înseamnă că nu rămâne „la mâna lui Florin Cîțu”.

Este un gest normal şi firesc să laşi la dispoziţia preşedintelui partidului care a fost ales să decidă când depune demisia respectivă”, a subliniat Ludovic Orban.

sursa

Citeste si...