Extern

MAE, a adus în tara opt romani de pe nava Grand Princess

MAE, a adus în tara opt romani de pe nava Grand Princess
MAE, a adus în tara opt romani de pe nava Grand Princess

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că a reușit să aducă în țară 8 cetățeni români aflați în carantină la bordul navei de croazieră Grand Princess, în largul coastei californiene, în timp ce alți 14 au rămas pe vas relateaza b1.ro

La data de 12 martie 2020, în urma unei ample operațiuni la care au participat mai multe state europene și ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul Ambasadei României la Washington și al Consulatului General al României la Los Angeles, 8 cetățeni români aflați la bordul navei de croazieră Grand Princess, aflată în carantină în largul coastei californiene, au revenit în țară cu un zbor pus la dispoziție de autoritățile americane, în coordonarea Delegației Uniunii Europene la Washington. La sosirea în țară, cei 8 cetățeni români au fost plasați în carantină într-o locație dedicată din București.
De asemenea, MAE precizează că 14 cetățeni români și-au exprimat dorința de a rămâne în continuare la bordul navei Grand Princess.
Consulatul General al României la Los Angeles menține legătura cu cetățenii români care au rămas la bordul navei, fiind pregătit să acorde asistență consulară în limita competențelor legale„, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Vasul de croazieră american Grand Princess este blocat în largul coastelor oraşului San Francisco, după ce zeci de pasageri au fost diagnosticați cu coronavirus.

Citeste si...