Actualitate

Maghiarii care au făcut vaccinurile chinezesc și rusesc regretă amarnic alergerea făcută

Vaccinul chinezesc și rusesc pe care le-au făcut mulți unguri s-au dovedit a fi o alegere regretabilă. Deoarece aceste seruri nu sunt aprobate în UE, oamenii nu au putut obține certificat verde care să le permită să circule.
Pe Aeroportul Internațional Ferenc Liszt din Budapesta, oamenii așteaptă ore în șir pentru a face checkin-ul. Mulți dintre ei s-au aprobat pe ultima sută de metri și cu un vaccin aprobat în UE.

Până acum, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), care este responsabilă de evaluarea și supravegherea medicamentelor în UE, a aprobat doar patru vaccinuri: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson. Cetățenii și rezidenții UE care au primit aceste vaccinuri sunt în mare parte scutiți de testare sau carantină atunci când călătoresc în alte țări din UE.

Deși, Sinopharm nu are aprobare EMA, Organizația Mondială a Sănătății a aprobat utilizarea de urgență a acestui ser, ceea ce înseamnă că sunt câteva țări europene, printre care Austria și Spania, care acceptă persoanele imunizate cu acest vaccin. Sputnik nu are nici aprobarea EMA, nici OMS. În UE, doar Ungaria, Slovacia, Cipru și Grecia acceptă dovada imunizării cu serul rusesc.

sursa

Citeste si...