Actualitate

Maior SRI condamnat la 2 ani și 6 luni cu suspendare pentru trafic de droguri

Maior SRI condamnat la 2 ani și 6 luni cu suspendare pentru trafic de droguriMaior SRI condamnat la 2 ani și 6 luni cu suspendare pentru trafic de droguri, la Arad.

Este vorba despre Mareș Ciprian, maiorul SRI trimis în judecată de DIICOT Arad pentru infracțiunea de trafic ilicit de droguri de risc și mare risc, fără drept, în formă continuată și pentru infracțiunea de efectuare fără drept de operaţiuni (deţinere) cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, a fost condamnat de Tribunalul Arad la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru prima infracțiune. Pentru cea de-a doua, instanța l-a achitat.
Condamnarea a fost pronunțată luni, 4 decembrie, de către Tribunalul Arad. Astfel, potrivit info.tribunalularad.ro în soluție se arată următoarele:

„condamnă pe inculpatul Mareş Ciprian Sabin la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc și mare risc, fără drept, în formă continuată. Achită pe inculpatul de mai sus pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni (deţinere) cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, prevăzută de art. 17 alin. 1 din Legea nr. 194/2011, cu aplicarea art. 15 din OUG nr. 78/2016. În baza art. 91, 92 Cod penal, suspendă executarea pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”.

Instanța i-a impus maiorului SRI obligația de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Arad sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Mareș Ciprian este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii – la Consiliul Local Arad, pe o perioadă de 90 de zile.

Libertatea.ro

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *