Extern

Majestatea Sa Margareta, mesaj de condoleanțe la decesul Sultanului Omanului

Majestatea Sa Margareta, mesaj de condoleanțe la decesul Sultanului OmanuluiMajestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanțe în contextul morții sultanului din Oman, Qaboos bin Said.

Reprezentanții Casei Regale a României au precizat, într-un comunicat de presă, că au aflat cu tristeţe despre decesul sultanului Qaboos bin Said care ”s-a remarcat drept unul dintre cei influenţi promotori ai păcii în regiune”.

”Majestatea Sa Defunctă a fost unul dintre cei mai importanţi lideri ai lumii musulmane, cu o domnie care s-a întins pe o jumătate de secol. În cele cinci decenii de domnie, suveranul s-a remarcat drept unul dintre cei mai influenţi promotori ai păcii în regiune, iar ţara sa a cunoscut un extraordinar proces de modernizare şi dezvoltare. Majestatea Sa Custodele Coroanei a trimis în această dimineaţă, în numele Casei Regale a României, o scrisoare noului suveran al Sultanatului Oman, Majestatea Sa Sultanul Haitham bin Tariq al Said”, se arată în comunicatul citat.

Sultanul Omanului a murit vineri, la vâsta de 79 de ani, după o domnie de cinci decenii. În locul suveranului decedat a fost numit vărul acestuia, fostul ministru al Culturii.
Majestatea Sa Margareta, mesaj de condoleanțe la decesul Sultanului Omanului: ”S-a remarcat drept unul dintre cei mai influenţi promotori ai păcii în regiune”

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *