Social

Mandarine spălate cu detergent de vase: „Ia uitați ce cumpărăm noi din piață”

Mai mulți români din Italia susțin că sunt plătiți de patroni ca să spele mandarinele cu detergent de vase înainte să le trimită în vânzare. Oamenii s-au și filmat, iar imaginile au devenit virale pe internet.

Mandarine spălate cu detergent de vase. Un grup de români care lucrează într-o livadă de mandarini din Itaşia au dezvăluit cum sunt spălate mandarinele. Imaginile au devenit virale pe internet.

Mandarine spălate cu detergent de vase. „Uitați cum le spălăm cu șampon de vase
Românii care muncesc la o livadă de mandarini din Italia spun că sunt plătiţi cu 7 euro pe oră, pentru a spăla mandarinele cu detergent de vase. Fructele ajung în pieţe şi supermarketuri, acolo unde sunt vândute cu 40 de cenţi.

Ia uitați, frații mei, ce cumpărăm noi din piață. Astea sunt mandarinele și acum uitați cum le spălăm cu șampon de vase, și după le cumpărăm din piață.

Ia uitați aici. Și ne mai dă și 7 euro la oră că îi spălăm mandarinele. Durează o oră să spălăm 10 kilograme de mandarine. Și ei le vând cu 40 de cenți la market. Așa varză sunt italienii. Nouă ne dă 7 euro la oră să spălăm mandarinele și ei le vând cu 40, 50 de cenți“, se aude pe filmare cum spune unul dintre muncitorii români

sursa

Citeste si...