Actualitate

Maramures – Misiune neobișnuită a jandarmilor

Anul nou va veni cu un zâmbet pe buzele copiilor din Casa de tip familial nr. 2 Baia Mare față de care noi, continuăm tradiția de a le fi „ocrotitori” , an de an.
Ne-am asumat săptămâna trecută rolul de ajutoare ale Moșului cu barba albă și l-am ajutat pe Moș Crăciun să ducă la destinație mai multe cadouri pentru copii, cu duba.

Atunci, copiii ne-au povestit că au început să scrie scrisori Moșului încă din ultimele zile de toamnă. Acesta ne-a spus însă că în acest an se simte destul de extenuat și că se teme că nu va putea onora toate dorințele copiilor, că poate va uita, unele cadouri.

Într-una dintre scrisori, o fetiță a cerut, printre alte lucruri și ceva mai neobișnuit pentru un copil de vârsta ei și anume, să fie schimbate de Anul Nou covoarele de la sediul care, pentru ei este casa lor.

Am rămas fără cuvinte, citind ce a cerut fetița astfel că astăzi ne-am mobilizat, am cumpărat covoarele și tot cu duba, ne-am deplasat și am îndeplinit dorința fetiței.
Prin gestul nostru, vrem să dovedim că suntem prietenii acestor micuţi, că putem deveni nişte repere pentru ei, redând copiilor magia Sărbătorilor de Iarnă, aşa cum se cuvine, cu brad, cu cadouri, cu căldură, dar mai ales cu persoane dragi, alături de care aceştia se simt în siguranţă.
Raportăm misiune îndeplinită și urăm un An Nou fericit și liniștite tuturor!

Citeste si...