Politica

Marcel Ciolacu: Dacă și PNL acceptă să dăm premierul prin rotație, atunci vom intra în negocieri și vom hotărî cine e primul

La nivelul PSD există deja o decizie care dă undă verde pentru formarea unui Guvern cu premier prin rotație, a declarat Marcel Ciolacu, liderul partidului, care a declarat că ordinea va fi negociată doar dacă și PNL va adopta o decizie similară.
Întrebat când vom afla premierul, președintele PSD a afirmat: „Eu cred că deja suntem foarte întârziați la așteptările românilor și ar trebui să facem cât mai curând acest lucru. (…) În momentul acesta, în interiorul Partidului Social Democrat există această decizie că se poate merge prin rotație. Așteptăm și de la Partidul Național Liberal o decizie în acest sens și după ce există o decizie că și Partidul Național Liberal acceptă prin rotație atunci vom intra în negocieri și vom hotărî (cine este primul, n.r.). Totuși, ponderile parlamentare contează cel mai mult într-o negociere”.

Întrebat dacă PSD este pregătit să lase PNL să dea primul premier, Marcel Ciolacu a adăugat: „Partidul Social Democrat este pregătit să ducă toate negocierile posibile ca să deblocăm această situație. (…) Am luat o decizie că este prin rotație. Urmează că Partidul Național Liberal să vadă dacă ia o astfel de decizie sau nu, ca să avem ce discuta, care e primul sau al doilea. Momentan, în PSD există o astfel de decizie, îi așteptăm și pe ei”.

sursa