Politica

Marcel Ciolacu: „S-au închis restaurantele, teatrele. Am ajuns de la 4.000 la 10.000

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a acuzat Guvernul că a luat măsuri „pompieristic” în lupta cu pandemia de coronavirus şi pentru că „nu am făcut niciun fel de prevenire” am ajuns de la 4.000 la 10.000 de cazuri de infectări, chair dacă au fost închise teatrele şi restaurantele. Într-un interviu acordat Libertatea, liderul social-democrat mai cere desfiinţarea Grupului de Comunicare Strategică pe motiv că este „condus de impostori politici”.
cel Grup de Comunicare Strategică, din punctul nostru de vedere, ar trebui desfiinţat pentru că e netransparent, condus de anumiţi impostori politici şi ar trebui înlocuit de către specialişti.

Noi nu am făcut niciun fel de prevenire. De aceea ne aflăm în această situaţie. Azi avem aproape 10.000 de infectări, un lucru alarmant. E clar că trendul ascendnet continuă în România şi măsurile luate nu au avut un randament eficient”, a spus Marcel Ciolacu, conform Libertatea.

Ciolacu: „Dacă ne luăm după OMS, azi avem 100.000 de infectări”
„Lucrurile sunt alarmante. Daca ne luăm după OMS care spune că trebuie multiplicat cu 10, azi avem 100.000 de infectări. Vom vedea unde va duce acest vârf în privinta mortalităţii, asta vom afla în una-doua săptămâni, la mijlocul campaniei electorale.

S-a creat ceva anacronic. Le ceri oamenilor să poarte măşti că e o problemă, dar pe 6 decembrie le spui că trebuie să mergeti la vot. Această pandemie nu va trece într-o lună, două luni”, a precizat Ciolacu.
Liderul PSD acuză că „s-a distrus comunicarea şi credibilitatea dintre Guvern şi cetăţeni”, pe motiv că autorităţile au avut ca prioritate alegerile.

„De la început trebuia o strategie astfel încât cetăţenii să fie parteneri cu guvernanţii în această luptă cu COVID-ul.

Am avut o prioritate clară: au fost întâi alegerile anticipate, când eram anunţaţi că această pandemie e o simplă răceală. Acum, avem o altă prioritate, să organizăm alegeri”, a spus Marcel Ciolacu.

sursa