Politica

Marcel Ciolacu:„Suntem optimişti. Vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, joi, că social-democraţii sunt „optimişti” că va fi găsită o soluţie pentru a se pune capăt crizei politice ce durează în România de peste două luni.
Marcel Ciolacu a afirmat, înaintea negocierilor cu PNL, că PSD va merge la discuţii cu măsurile pe care consideră că trebuie aplicate urgen.

Suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie şi românii, noi considerăm, că s-au săturat de clasa politică fără să aibă nicio soluţie în acest moment.
Noi vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni, aşa este constituţional”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este dispus să accepte varianta ca PNL să rămână cu postul de premier, aşa cum ar insista Klaus Iohannis, preşedintele PSd a spus că nu au existat deocamdată discuţii despre „nicio funcţie”.

Toate discuţiile au fost pe măsurile urgente care trebuie luate”, a explicat Ciolacu.

Liderul PSD a evitat să răspundă cum vor proceda social-democraţii dacă va fi avansată propunerea de premier PNL.

„Sunt ferm că şi eu şi domnul Iohannis vom respecta Constituţia României. Vom merge cu o propunere de prim-ministru. Consider că şi noi şi domnul preşedinte suntem obligaţi să respectăm Constituţia”, a conchis Ciolacu.

Liderii PNL şi PSD se întâlnesc joi pentru a găsi o soluţie de a ieşi din criza guvernamentală ce durează de peste două luni. Florin Cîţu a anunţat deja liberalii vor formarea unei majorităţi în jurul unui premier PNL, în vreme ce Marcel Ciolacu a reiterat că merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru din partea PSD.

PNL reia negocierile cu PSD, începând cu ora 14:00. Florin Cîţu a precizat încă de miercuri seară că a discutat la telefon cu Marcel Ciolacu şi au stabilit că întâlnirea PNL – PSD va avea loc joi la Camera Deputaţilor.

sursa