Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Actualitate

Marcel Vela a renuntat! Noul acord cu BOR nu va mai fi aplicat. Iata cum vom primi Lumina Sfanta!

Marcel Vela a renuntat! Noul acord cu BOR nu va mai fi aplicat. Iata cum vom primi Lumina Sfanta!
Marcel Vela a renuntat! Noul acord cu BOR nu va mai fi aplicat. Iata cum vom primi Lumina Sfanta!

In seara de miercuri, dupa o zi in care ministrul Marcel Vela a anuntat masuri importante cu BOR, pentru Sfintele Paste, iar dupa cateva ore presedintele Klaus Iohannis a auzit vestea lui Marcel Vela, a cerut anularea acestuia, si spunand ca s-a gasit solutie si nu ii da voie sa puna autoritatiile in a fi voluntari pentru romani, relateaza spynews.ro.

Ministerului Afacerilor Interne cu Biserica Ortodoxă nu mai presupune ieşirea credincioşilor din case!

Ministrul a declarat că „Paștile vor fi distribuite la domiciliile credincioșilor de către personalul clerical și voluntari vineri și sâmbătă, între orele 08-17:00, și în prima zi de Paști, duminică, între orele 06 și 12:00, la solicitarea credincioșilor”.

În ceea ce privește Sfânta Lumină, Marcel Vela a adăugat că va fi distribuită sâmbătă, după ora 20, de către clerici și maximum 5 voluntari, cu mască și mănuși.
„Credincioşii vor primi Paştile sau, sâmbătă seară, Sfânta Lumină din pragul casei sau de la fereastră, fără a ieşi în stradă.

În cazul locuinţelor multifamiliale, asociaţia de proprietari va desemna un reprezentant care să preia Paştile sau Lumina şi să le distribuie, purtând mască şi mănuşi.

În spitalele unde nu există preot de caritate, cadrele MAI aflate în misiune vor distribui Sfânta Lumină acestor unităţi, precum şi centrelor sociale şi centrelor de carantină.

Structurile MAI vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini, precum şi respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare”, a declarat Marcel Vela.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *