Stiri Nationale Si Internationale.

Mare atentie romanilor! Hackerii blochează conturi de Whatsapp în România. Iata cum te poti feri de ei!


O noua alerta s-a emis in legatura cu Whatsapp in Romania, hackerii incearca sa blocheze conturilew romanilor, relateaza b1.ro.

“Deși WhatsApp continuă să-și sporească măsurile de securitate, hackerii par să se reinventeze și ei!

O nouă înșelătorie i-a făcut pe mai mulți utilizatori din toată lumea, chiar și din România, să-și piardă conturile”, potrivit digi24.ro.

Santajul incepe cand utilizatorul primeste un mesaj de la un amic din lista lui, dupa care este rugat sa ii trimita un sms cu un cod.

Pentru că utilizatorul nu știe că are de a face cu un hacker, trimite codul primit prin SMS și astfel hackerul poate căpăta controlul asupra contului de WhatsApp.

De fapt, scrie publicația, codul trimis prin SMS este cel pe care îl primești atunci când încerci să înregistrezi un cont de WhatsApp și modul prin care aplicația verifică dacă persoana care încearcă să se înregistreze este chiar deținătorul numărului de telefon.

După ce au preluat controlul, hackerii pot folosi contul pentru a trimite mesaje similare către prietenii tăi sau, de ce nu, familiei, pentru a le cere bani, dar și pentru a-i șantaja.

Distribuie


Lasă un răspuns