Actualitate

Mare atentie romanilor. SRI trimite sms edificator la WhatsApp!

Mare atentie romanilor. SRI trimite sms edificator la WhatsApp!Fondatorul Facebook și proprietarul aplicației, Mark Zuckerberg, a transmis un mesaj despre echipa WhatsApp, fiind obsedati de a crea un mediu intim la a lor produs, care normal ca ofera criptare integrala a mesajelor, incat toate pozele, textele, video si mesajele vocale plus documentele, nu pot fi actualizate, relateaza evz.ro.

Cu toate acestea, atât primarul Capitalei Gabriela Firea, cât și directorul Telekom Andreas Elsner au lansat în spațiul public o serie de afirmații cel puțin surprinzătoare.

În vreme ce edilul a acuzat-o pe Ministrul de Interne Carmen Dan, în cadrul ședinței CEx PSD de la Neptun, că a prezentat hârtii ce conțineau discuții private de pe WhatsApp, susținând deopotrivă că aceasta a avertizat-o că astfel de mesaje se pot intercepta ușor, directorul Telekom anunța că în România sunt 2.5 milioane de români care folosesc Whatsapp și că el însuși nu ar scrie nimic pe această aplicație.

Răspunsul a venit la scurt timp după discuția telefonică și îl redăm integral: „Vă mulțumim pentru interesul pe care îl acordați activității Serviciului Român de Informații.

Vă informăm că datele solicitate, respectiv elemente concrete cu privire la capabilităţile Serviciului, se circumscriu dispoziţiilor art.17 lit.g) din Legea nr.182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, modificată şi completată, date care sunt exceptate de la comunicare publică, potrivit art.12 alin.(1) lit.a) din Legea nr.544/2001”.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *