Extern

Marea Britanie: Viză temporară pentru muncitorii sezonieri. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii

Românii pot continua să muncească sezonier în Marea Britanie și în 2021, însă doar în baza unei vize, emise cu trei luni înainte de a începe activitatea. Viza va costa 244 de lire sterline și va asigura o ședere de până la șase luni.
Cetăţenii români care caută muncă sezonieră în Marea Britanie vor fi bineveniţi în 2021. Proiectul pilot pentru muncitorii sezonieri, lansat iniţial în 2019, a fost extins şi prelungit pentru un an, suplimentar pentru cei care doresc să vină să lucreze la fermele din Marea Britanie pentru o perioadă de până la şase luni”, a transmis Ambasada Britanică la București.

Ca să obțină viza, românii trebuie să demonstreze că vor fi plătiţi şi să îndeplinească anumite condiţii, printre care să fie majori şi să aibă dovada că se pot întreţine financiar pe durata şederii. Potrivit datelor oferite de guvern, cetățenii străini pot intra în Marea Britanie imediat ce viza este valabilă, dar nu cu mai mult de 14 zile înainte de data de începere a locului de muncă.

De asemenea, pe platforma online este menționată necesitatea unui certificat de sponsorizare. Acesta este un număr de înregistrare, ce oferă acces la informaţii despre aplicant şi tipul de muncă pe care o va face pe teritoriul Regatului Unit.

Persoanele care vor obține acest tip de viză trebuie să aibă în vedere că nu vor putea avea un loc de muncă permanent sau un al doilea loc de muncă, nemenţionat în certificatul de sponsorizare, şi nu pot aduce membri ai familiei în Marea Britanie.

sursa

Citeste si...