Scitech

Mark Zuckerberg le-a comandat angajaţilor Facebook „să-i facă să sufere” pe cei de la Apple, în disputa legată de datele personale

Informaţii despre o dispută de lungă durată între CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, şi cel al Apple, Tim Cook, au ieşit din nou la suprafaţă, după ce Wall Street Journal a scris despre nişte comentarii făcute de şeful Facebook în 2018, prin care îşi îndemna angajaţii să „îi facă să sufere” pe rivalii big-tech.
Războiul giganţilor big-tech. În mijlocul unei tensiuni crescânde între cele două companii gigant, CEO-ul Apple, Tim Cook, a acordat un interviu unei televiziuni naţionale americane, în timpul căruia a susţinut că niciodată compania pe care o conduce nu s-ar fi aflat în poziţia în care se află Facebook.

Potrivit Wall Street Journal, persoane care cunosc speţa războiului dintre cei doi CEO au declarat că Mark Zuckerberg ar fi făcut comentarii mult mai dure la adresa lui Tim Cook decât cele publice, cum ar fi faptul că rivalul său este „un personaj extrem de alunecos”. Conform acestora, Zuckerberg le-ar fi spus angajaţilor că „trebuie să-i facem să sufere” pentru felul în care Apple tratează platforma de social-media.
Tensiunile dintre cei doi au apărut încă din anul 2014, când Cook a criticat modelul de business al Facebook. În anii ce au urmat, cei doi au continuat disputa, iar de curând Cook a ripostat atunci când Zuckerberg a acuzat Apple că îşi induce în eroare clienţii, referindu-se la politica de confidenţialitate a noilor sisteme de operare iOS.

Cook s-a declarat deranjat de modelele de business care pun mai presus de orice interacţiunea dintre utilizatori şi care adună datele personale pentru a targeta cât mai fin anunţurile publicitare. Deşi nu a numit în mod expres Facebook, comentariul a fost destul de transparent.

iOS 14.4 cere utilizatorilor să-şi dea acceptul pentru ca aplicaţiile să le poată urmări şi stoca obiceiorile de browsing şi de consum, astfel că Facebook nu mai poate urmări utilizatorii dintr-o aplicaţie în alta, motivând că astfel pot aduce mai aproape micile afaceri de consumatori.

sursa