Social

MARTURISIRI: Acum eşti bine, peste câteva ore te-au pus în sac şi ai plecat

Raluca are 37 de ani şi, în februarie, a ajuns în stare foarte gravă la spitalul "Marius Nasta". Virusul ucigaş îi afectase aproape integral plămânii.

Mărturii cutremurătoare din iadul ATI-COVID. Raluca îşi aminteşte cu înfrigurare momentele de groază pe care i-a fost dat să le trăiască în secţia de Terapie Intensivă a spitalului. A avut norocul să se încadreze în acel procent foarte mic de pacienţi care trec testul ATI-COVID.

Chiar în prima zi când am fost la ATI era un domn acolo, care şi-a și dat masca jos vreo două ore, stătea de vorbă cu asistentele şi chiar i-au spus că ‘haideţi, că dacă o ţinem tot aşa, în vreo 2 zile plecaţi de aici’. Şi a doua zi dimineaţă domnul a cedat„, povesteşte Raluca Ganea
Tânăra a fost ventilată non-invaziv timp de şase săptămâni. Avea saturația de oxigen atât de mică, încât uneori avea halucinații. Îşi aminteşte cum colegii ei de salon se duceau rând pe rând.

E greu să vezi cum lumea se duce în jurul tău. La terapie intensivă acum eşti bine, peste câteva ore te-au pus în sac şi ai plecat. E cumplit să te trezeşti în mijlocul nopţii şi să auzi asistentele cum se luptă să salveze pe cineva. E cumplit pentru moralul omului. Este foarte greu. Vă daţi seama, când eşti acolo, te gândeşti că următorul ai putea fi tu. Din oamenii care erau la ATI la COVID în aceeaşi perioadă cu mine, eu sunt singura care a plecat mai departe. Şi este cumplit să ştii lucrul ăsta. Erau oameni buni, sunt sigură de treaba asta. Erau familia cuiva…„, povesteşte, cu lacrimi în ochi, Raluca.

SURSA

Citeste si...