Extern

Maşina unui parlamentar a fost atacată cu pietre, politicianul a fost rănit

Maşina unui parlamentar a fost atacată cu pietre, politicianul a fost rănitProtestele din Liban, care au paralizat ţara în ultimele trei luni, au atins o nouă spirală a violenţei, victimă căzând acum un politician de top, membru al Parlamentului de la Beirut.
Demonstranţii au atacat maşina parlamentarului Slim Saada, pentru a-l împiedica să participe la o şedinţă în care ar fi urmat să fie discutate inclusiv măsuri de interzicere a mitingurilor prin hotărâri legislative. Maşina a fost atacată cu cărămizi şi pietre, iar politicianul a fost rănit şi transportat în stare critică la spital. În ciuda opoziţiei manifestanţilor, desfăşurarea şedinţei nu a putut fi împiedicată.
În a doua jumătate a lunii octombrie, sute de mii de oameni au ieșit pe străzi în mai multe orașe din Liban, ca să ceară o reformă profundă a statului și schimbarea clasei politice, pe care o consideră profund coruptă. Scânteia care a declanșat furia populației a fost un plan al guvernului de a taxa apelurile din Whatsapp și alte servicii similare. De aici, mișcarea a devenit una de protest față de sărăcie, austeritate, corupție, lipsa serviciilor publice și a infrastructurii. Oamenii îi acuză pe politicieni că se îmbogățesc, în detrimentul cetățenilor de rând.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *