Sanatate

Medic face un strigat de disperare. Cum lupta cu COVID-19: „Iesim fierti, cu pielea rosie si urme de masca pe fata!”

Medic face un strigat de disperare. Cum lupta cu COVID-19: "Iesim fierti, cu pielea rosie si urme de masca pe fata!"
Medic face un strigat de disperare. Cum lupta cu COVID-19: „Iesim fierti, cu pielea rosie si urme de masca pe fata!”

O tanara doctorita, Ramona cu varsta de 32 de ani, fiind medic specialist in boli infectioase la Spitalul Militar de pe Stadionul CFR Timisoara, aceasta povesteste cum trec zi de zi medici prin teroare, pentru a lupta cu acest virus COVID-19, relateaza wowbiz.ro.

„Această pandemie cu virusul SARS CoV-2, care de câteva luni continuă să ne schimbe viețile, este pentru mine şi colegii mei o adevărată provocare profesională.

Este, de asemenea, o problemă pe care, aici, la SMMIT (Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament) din Timișoara încercăm să o ținem în frâu în fiecare zi, și despre care învățăm lucruri noi cu fiecare pacient pe care îl tratăm.

În orice spital vizita e un moment important din zi, e întâlnirea medicului cu pacientul, e momentul în care se discută despre rezultatul ultimelor analize, ajustarea tratamentului, prescrierea altor investigații unde e necesar”, a scris medicul.

„Înainte de a intra la vizită discut cazurile cu colegii mei, ne uităm la rezultatele investigațiilor şi la tratament. Atunci când intru în zona roşie am cu mine un plan, al corturilor, pacienților, al tratamentului şi investigațiilor. Mai iau o gură de apă şi merg spre zona de echipare.

Voi petrece în zona roşie vreo 3 ore, fară pauză, timp în care voi trece prin toate corturile şi voi vizita toți pacienții.

Când e o zi călduroasă, după câteva ore de stat în echipamentul de protecție ieşim pur şi simplu „fierți”, nu doar transpirați şi deshidratați ci şi cu pielea înroşită, cu urme pe față de la mască.

Pe umerii tuturor medicilor de aici, şi de pretutindeni, a căzut o responsabilitate enormă, viața bolnavilor de COVID, pentru care luptăm împreună.

Sunt pacienți de toate vârstele, mulți pacienți tineri, azi, la vizită, cel mai tânăr pacient are 19 ani.

Fiecare pacient care se externează vindecat înseamnă încă o victorie şi o mulțumire sufletească că pe lista celor declarați vindecați am mai adăugat o persoană.

În calitate de medic ce are contact direct cu pacienții infectați de SARS COV-2 , vă încurajez să luați măsuri de prevenire a bolii, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei din jur.

Să fim conștienți de complicațiile severe ale infecției şi să evităm un colaps al sistemului sanitar pentru ca să limităm numărul de decese.

Suntem toți împreună în această luptă. Rămâneți în siguranță, sănătoşi.

Toate cele bune.

Cu drag, Ramona”, a mai scris medicul de la spitalul militar de campanie de pe Stadionul CFR Timișoara.

 

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *