Sanatate

Merg la sală, dar nu slăbesc. De ce?

Merg la sală, dar nu slăbesc. De ce?Dacă eṣti printre cei care merg la sală dar nu slabesc, nu dispera, există sperantă. Tot ce trebuie să faci este să ai grijă de două lucruri: dieta ṣi antrenamentul.

Iată câteva sfaturi ce te vor ajuta să obṭii rezultatele dorite:

1.Dieta: nu există cuvinte care să poată exprima importanṭa dietei. Și nu mă refer la regimul  care te va ajuta sa slăbeti peste noapte dar care iṭi va da metabolismul peste cap. Mă refer la o dietă sănătoasă care pe langa faptul că  te ajută să slăbeti, ȋṭi oferă ṣi energia atât de necesară zilelor din ce in ce mai haotice.

– pentru a slăbi, incepe ziua cu un pahar de apă cu lamâie.  Deṣi pentru multă vreme s-a crezut că fructele sunt cele mai indicate dimineaṭa, studii recente au dezvăluit faptul că un pahar de apa cu lamâie poate face minuni mai ales când esti intr-o cura de slabire.

– consumă mai multe alimente alcaline dacă vrei să slăbeti. Alimentele alcaline (lamâie, spanac, varză, broccoli, sparanghel, usturoi…etc.) sunt cele care ȋṭi vor furniza energia necesară exerciiilor la sală ṣi ȋṭi vor proteja corpul ȋmpotriva bolilor.

– nu rata micul dejun pentru a slăbi sanatos. Asigură-te ca ȋṭi rezervi destul timp in fiecare dimineaṭă pentru micul dejun pentru o slăbire sănătoasă.

– nu mai manca seara. Știu că sună a cliṣeu, dar te asigur că este foarte important să nu mănânci cu 2-3 ore inainte de culcare. Altfel este foarte greu să slăbeti.

– păstrează o dietă echilibrată. Niciun aliment nu conṭine singur toate substanṭele nutritive in cantităṭile de care  avem nevoie, de aceea recomand consumarea alimentelor din toate grupele. Doar aa vei putea să slăbeti.

  1. Antrenamentul la sală:

– fă-ṭi ȋncălzirea. Nu incepe niciodată antrenamentul fără incălzire, riṣti să te răneṣti si nu vei da randament maxim, deci nu vei pierde in greutate.

– nu face doar cardio. Orice instructor respectabil iṭi va spune că nu este de ajuns să faci cardio. Se recomandă folosirea greutaṭilor. Nu vă temeṭi că veṭi ajunge precum culturistele din revistele de specialitate, pentru a ajunge la acea formă este nevoie de diete si antrenamente speciale.

– nu te supraantrena daca vrei să slăbeti sanatos. După antrenament trebuie să te simṭi bine, să fii incărcat cu energie pozitivă.

– mănâncă corect după antrenament. Este recomandat ca după antrenament să consumi o banană si multa apă. Asta te va ajuta sa evii mâncatul excesiv ce rezultă din infometare.

Citeste si...