Actualitate

Metrorex a anunțat cine despăgubește călătorii în cazul unui accident la metrou

Metrorex a anunțat cine despăgubește călătorii în cazul unui accident la metrouMetrorex a anunțat cine despăgubește călătorii în cazul unui accident la metrou. Compania a încheiat un contract cu Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group, pentru servicii de asigurare de răspundere civilă generală, pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport călători pe liniile de metrou.
Valoarea contractului încheiat de Metrorex cu Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group este de 98.305 lei, iar polița de asigurare are trei componente. Una din ele face referire la acoperirea daunelor în caz de accidente la metrou în care sunt implicați pasagerii. Limita maximă a despăgubirii, conform contractului încheiat de Metrorex, este de un milion de euro/eveniment sau pe întreaga perioadă a asigurării.

„Conform contractului, Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA acordă despăgubiri, pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport călători pe liniile de metrou”, precizează Metrorex în comunicat.
elelalte două componente ale poliței de asigurare se referă la acoperirea răspunderii civile față de terți (limită de un milion de euro/eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată) și acoperirea răspunderii operatorului de transport față de terți (limită maximă de 100.000 de euro/eveniment).

La licitația pentru achiziția serviciilor de asigurare au fost depuse 4 oferte – Asigurarea Românescă– ASIROM Vienna Insurance Group S.A., prin Globasig Broker de Asigurare S.R.L., Generali România Asigurare Reasigurare S.A., Omniasig Vienna Insurance Group S.A. si Gothaer Asigurări Reasigurări S.A., mai precizează Metrorex.

Libertatea.ro

Citeste si...