Extern

Migranții ar putea deveni noii țapi ispășitori Covid atunci când frontierele europene se vor redeschide

Odată cu lansarea vaccinurilor din Europa , se îndreaptă atenția asupra a ceea ce se va întâmpla când redeschiderea frontierelor continentului. În cazul în care această dezbatere ar putea fi deosebit de aglomerată este problema spinoasă a migrației .

Weekendul trecut, euro-scepticul populist Nigel Farage , pe care mulți îl cred că a reușit Brexit-ul, a scris pe Twitter despre o „criză Covid din Dover”, susținând fără temei că o barcă care transporta migranți a aterizat în sud-estul Angliei ”, cu 12 la bord și toți au dat rezultate pozitive pentru virusul.”
Guvernul britanic a făcut pasul neobișnuit de a răspunde direct la tweet-ul lui Farage, Ministerul de Interne răspunzând: „Acest lucru este incorect. Niciuna dintre aceste 12 persoane nu a dat rezultate pozitive pentru Covid-19. Toți adulții care au sosit astăzi au fost testați pentru Covid-19. ”

De atunci, Twitter a eliminat tweet-ul original al lui Farage, pentru încălcarea regulilor site-ului. CNN i-a cerut lui Farage să comenteze problema, dar el a refuzat să răspundă.
Un oficial al Ministerului de Interne a declarat pentru CNN că, deși sugestia migranților răspândește coronavirusul este o „părere marginală”, ei sunt îngrijorați de persoanele cu grupuri mari de adepți – precum Farage – care amplifică acest mesaj fals. Și au observat că tweet-ul lui Farage a primit mult mai multă interacțiune de la utilizatorii de Twitter decât răspunsul lor care îl corectează.
sursa

Citeste si...