Social

Mihaela Miloiu avea doar 18 ani.UCISA din indiferenta JUSTITIEI!

Ucisă de indiferenţă. Povestea unei fete de 18 ani care a fost asasinată la scurt timp după ce a depus mărturie într-un dosar de trafic de minori Mihaela Miloiu avea doar 15 ani când a fost racolată de traficanţii de carne vie din Câmpulung.

Nimeni n-a încercat să o salveze. Nici măcar familia ei, care şi acum se teme de traficanţi.

Într-un târziu, fata le-a spus procurorilor DIICOT prin ce a trecut, iar un judecător i-a citit apoi declaraţia.

Nimic grav”, au decis magistraţii.

Peste câteva luni, Mihaela a fost traficată în Elveţia, obligată să se prostitueze şi ucisă de un client.
Conform unui raport publicat de Comisia Europeană, 74% dintre victimele traficului de persoane recrutate dintr-un stat membru al UE și exploatate în altul provin din România.

Cazul Mihaelei Miloiu este definitoriu pentru modul în care autorităţile române tratează acest fenomen deosebit de grav. Tânăra a fost traficată timp de 3 ani de un clan din Câmpulung, dar procurorii DIICOT au considerat că ea nu este o victimă.

Membrii reţelei de traficanţi au fost puşi în libertate de un judecător şi au continuat să-şi exploateze victimele.

În Capul Piscului, morţii sunt îngropaţi în mijlocul satului, în cimitirul din spatele bisericii. De jur împrejurul lui, adunate în căuşul dealurilor, sunt casele oamenilor, cu ferestrele îndreptate înspre cruci, ca într-o mult prea târzie priveghere.

Printre morminte, unele vechi şi de-un secol, e un singur sicriu de zinc, iar la capătul lespezii ce-l acoperă arde o lumânare.
Visa să se facă bucătăreasă

Familia Miloiu locuieşte la marginea satului, în capătul unei uliţi desfundate pe care trec căruţele dinspre deal.

Tatăl Mihaelei, Miloiu Ionel, a lucrat la exploatarea minieră şi e pensionar, iar mama, Miloiu Velica, munceşte la Piteşte.

Face naveta zilnic, 40 de km, ca să plătească datoriile în care e înglodată familia. Cei doi mai au un băiat, care locuieşte în curte cu ei.
Când Mihaela a plecat la oraş de pe uliţa din Capul Piscului, nimic nu prevestea ce avea să i se întâmple. Fata de 15 ani fusese admisă la Colegiul „Dinicu Golescu”, unul dintre cele mai bune licee din Câmpulung.

Era un elev conștiincios și absolvise clasa a IX-a cu media generală 7,52, notabil pentru un copil în nevoi. Avea vise mărunte, ca orice copil de la ţară care nu îndrăzneşte să spere la mai mult.
Mihaela Miloiu, în martie 2013, cu câteva luni înainte să devină victimă a traficului de minori (sursa: facebook.com/gabryela.miloiu) Mihaela făcea zilnic naveta de acasă la Câmpulung.

Într-o după – amiază, la ieşirea din liceu, fata l-a cunoscut pe Dafinel, un tânăr de care s-a îndrăgostit până peste cap. Era prima ei iubire, nu mai avusese vreun prieten până atunci.
Citeşte întreaga ştire:

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *