Extern

Mini-superputerea nucleară care poate ucide miliarde de oameni

Deși nimeni nu ar fi crezut acest lucru, India este o putere militară mult mai mare decât se estima până acum. De pe uscat, India are o formidabilă capacitate de lansare a rachetelor destinată să descurajeze atât China, cât și Pakistanul.
Tehnologia dezvoltată din India, cu hardware și ajutor semnificativ rusesc, țin Pakistanul și China la distanță. „O politică NFU (Non-functional financial upgradation) constituie, în esență, o promisiune, susținută de un arsenal nuclear și de a utiliza arme nucleare doar ca răspuns la un atac nuclear”, a explicat un analist Carnegie.

„Logica este simplă și eficientă: tu nu mă provoci, iar eu nu te voi distruge. India și China merg pe politica neutilizării, în timp ce Pakistanul și Statele Unite nu exclud prima utilizare a armelor nucleare într-un conflict”, scrie publicația NationalInterest.

În ciuda formidabilului arsenal nuclear al Indiei, țara a susținut din 2003 că nu va folosi prima armele de distrugere în masă, ci doar într-o manieră pentru descurajare.

Dar în 2019, India a pus sub semnul întrebării politica sa de primă utilizare atunci când ministrul indian al Apărării, Rajnath Singh, a afirmat că „ce se întâmplă în viitor depinde de circumstanțe.” Această afirmație ar putea fi un exemplu de ambiguitate strategică deliberată.
sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *