Social

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au finalizat ordinul comun pentru redeschiderea școlilor

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au finalizat ordinul comun în care sunt prevăzute măsurile pentru redeschiderea școlilor, în data de 8 februarie. Elevii se vor întoarce luni în sălile de clasă după cele trei scenarii anunțate deja de către autorități, profesorii vor urma să facă triaj pe întreaga durată a activităților școlare, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani își vor da consințământul pentru testarea rapidă.

Cadrele didactice vpr efectua triajul observațional pe întreaga durată a orelor de curs, iar în cazul în care un școlar sau un preșcolar prezintă simptome de infectare cu SARS-CoV-2 în timpul orelor, precum febră spre exemplu, se va aplica protocolul de izolare, prevăzut în ordinul celor două Ministere.

Ce măsuri vor fi valabile în școli

Potrivit oridnului, toți elevii vor purta mască de protecție și este recomandat să respecte o distanță de 1 metru. În cazul preșcolarilor, masca nu este obligatorie.

În cazul în care, într-o clasă, apare un caz de infectare cu SARS-CoV-2, orele de curs se suspendă.

Închiderea unei școli sau a unei grădinițe se decide de către conducerea unității de învățământ și DSP.

În cazul în care există acrodul scris al părinților, se pot face teste pentru SARS-CoV-2, la cabinetele școlare. Elevii care au împlinit vârsta de 18 ani își pot sa singuri acordul scris pentru testare de COVID-19.

Mai mult aici.