Sanatate

Ministerul Sănătății cere spitalelor să amâne operațiile non-urgente, din cauza consumului mare de oxigen

Ministerul Sănătății le-a cerut spitalelor din România să amâne operațiile care nu reprezintă urgențe, din cauza consumului mare de oxigen. De altfel, după ședința de lucru cu secretarii de stat și managerii unităților sanitare din București, ministrul Vlad Voiculescu vorbea despre posibilitatea amânării anumitor intervenții chirurgicale, spunând că „toate eforturile trebuie concentrate spre tratarea pacienților COVID-19”.

Din cauza consumului mare de oxigen din spitale, Ministerul Sănătății cere unităților sanitare să amâne operațiile non-urgente

„Vă rugăm să temporizaţi toate interventiile chirurgicale care nu reprezintă urgenţe şi să efectuaţi doar intervenţiile chirurgicale de urgenţă, datorită consumului mare de oxigen. Aceasta este şi solicitarea Ministerului Sănătăţii către toate spitalele”, se arată în documentul intrat în posesia stiripesurse.ro.

Cel mai recent bilanț prezentat de autorități plasează România la un număr total de 993.613 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 890.528 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 24.733 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Conform datelor oficiale de joi, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.859. Dintre acestea, 1.495 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 67.560 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 16.271 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 48.327 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 95 de persoane, mai arată bilanțul de joi.

sursa

Citeste si...