Sanatate

Ministerul Sănătății: MĂSURAREA TEMPERATURII este OBLIGATORIE

Ministerul Sănătății: MĂSURAREA TEMPERATURII este OBLIGATORIE
Ministerul Sănătății: MĂSURAREA TEMPERATURII este OBLIGATORIE

Ministerul Sănătății a revenit, marți, cu precizări privind obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea într-o incintă.

Comunicatul instituției insistă asupra faptului că la intrarea într-un complex comercial se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și clienților.
Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis,” se spune în comunicatul M.S.

Temperatura va fi măsurată cu termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *