Sanatate

Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră. Când vom scăpa de masca de protecție în spații închise

Ioana Mihăilă a vorbit în cursul zilei de luni despre situația actuală a pandemiei și despre următoarele etape de relaxare. Aceasta susține că lucrurile vor evolua treptat, în funcție de situația epidemiologică din diferite perioade. Ministrul Sănătății consideră, de aemenea, că mai este loc de diferite relaxări, atâta timp câ pericolul este redus, iar medicii constată în urmz studiilor că nu există riscuri.

În cursul zilei de luni, Ioana Mihăilă a fost prezentă la Palatul Parlamenului, acolo unde a fost întrebată dacă recomandă ca angajații deja vaccinați să poată să-și dea masca jos în birou. Ministrul Sănătății susține că măsurile trebuie luate treptat, însă, ar putea fi de acord cu limitarea măștilor în birouri, atâta timp cât toți angajații sunt imunizați.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a declarat aceasta.

Ioana Mihăilă, atacată de vicepreședintele PSD
În cursul zilei de luni, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost atacată de Sorin Grindeanu în plenul Camerei Deputaților, acuzând-o că a “întocmit un pseudoraport pervers și tocălos“, făcând referire la decesele Covid-19. În replică, aceasta a acuzat partidul PSD pentru politizarea pandemiei și nu în ultimul rând, pentru cei trei miniștri ai partidului, acuzați de corupție”.

„În final, spuneţi că vă pasă de oameni, dar alegeţi să politizaţi drama celor care au murit, care au suferit sau care au avut pe cineva drag în familie. Vorbiţi despre banii din Consilii de Administraţie şi funcţii la stat, dar aţi avut în ultimii 10 ani trei miniştri anchetaţi şi condamnaţi pentru corupţie.
sursa

Citeste si...