Stiri Nationale Si Internationale.

Mişcări suspecte făcute de fiul lui Liviu Dragnea! Acesta ar pregăti mutarea afacerilor pe alte firme pentru a scăpa de datorii


Valentin Ştefan Dragnea, fiul preşedintelui PSD, pregăteşte o mutare importantă pentru a scăpa de datoriile neplătite cumulate de firmă. Ferma Salcia SA, unde este acționar principal, are datorii de peste 18 milioane de lei, aproximativ 3,5 milioane de euro, la Tel Drum, după cum reiese din dosarul de insolvență al companiei Tel Drum, consultat de G4Media.ro.

Din cele 18 milioane de lei datorate, ferma lui Dragnea jr putea scăpa de patru milioane printr-o compensare, dar nu a fost interesată să ceară recuperarea creanței la timp sau să plătească o taxă de timbru de 200 de lei.
Având în vedere acest aspect, cât şi faptul că , supervizor.ro a anunțat, în luna august, că Ferma Salcia avea 75 de bilete de ordin refuzate la plată, reiese suspiciunea extrem de îndreptăţită că fiul lui Dragnea vrea să mute activitatea și patrimoniul fermei pe altă/alte societăți fără datorii.

Acest lucru devine şi mai credibil cu cât Valentin Dragnea a mai înființat două firme – Ferma Salcia Production SRL și Ferma Salcia Distribution SRL – care ar putea prelua: prima – saivanele cu porci și abatorul; a doua – magazinele de distribuție.

Societatea Tel Drum se află în insolvenţă şi a intrat în proces de reorganizare odată cu anchetă privind fraudarea de fonduri europene începută de procurorii DNA şi în care a fost pus sub urmărire penală şi Liviu Dragnea, despre care DNA susţine că el este cel care controlează firma trecută după privatizare pe numele unor foşti colegi de facultate.
În cadrul procesului de insolvenţă, administratorul special al Tel Drum trebuie să recupereze de la Ferma Salcia SA aproximativ 3,5 milioane de euro. Aceasta din urmă este deţinută de Ștefan Valentin Dragnea (90%) și Liviu Ilie Dragne (10%). La rândul său, Tel Drum are de plătit datorii de 70 de milioane de lei, în special la bănci și la stat.

Administratorul judiciar a cerut ca sumele pe care Ferma Salcia pretindea că le are de recuperat să fie compensate, așa cum reiese din actele trimise la instanță: „Față de cele de mai sus administratorul judiciar constată existența sumei datorată de Tel Drum. Pe de altă parte , în considerarea faptului că Ferma Salcia datorează către Tel Drum suma de 18,7 milioane de lei”.

Însă judecătorul de ședință a respins cererea Fermei Salcia prin faptul că aceasta nu a fost timbrată. “Admite excepția de netimbrare a contestației formulată de SC Ferma Salcia SA, invocată din oficiu, anulează ca netimbrată contestația formulată de Ferma Salcia, reprezentată de administrator Ilie Liviu Dragne”, se precizează în sentință.

Această taxă de timbru costă doar 200 de lei, iar refuzul firmei lui Dragnea jr. de a plăti această taxă este din start suspectă.

“Asta înseamna că și ferma Salcia va intra în procedură de lichidare. Cum să lași o creanță de aproape 4 milioane să se prescrie pentru netimbrare sau alt motiv. Faci asta numai dacă tu asociat era în relații apropiate cu cei de la Tel Drum”, a atras atenția un lichidator.

Acest lucru deschide drumul ca Valentin Dragnea să îşi mute afacerile noi firme care nu vor mai avea datorii. Dacă Ferma Salcia SA ar intra în insolvență, acționarii societății ar putea muta patrimoniul sau măcar prestarea serviciilor pe cele două companii nou create. Astfel, Ferma Salcia Production ar putea prelua saivanele în care pot crește și 20.000 de porci și abatorul în care sunt sacrificate animalele.

Ulterior, Ferma Salcia Distribution ar putea prelua magazinele și rețeaua de distribuție. Este vorba de zece magazine în județul Teleorman, câte două în județele Olt și Dolj, și unul în orașul Otopeni din Ilfov, pe care le deține acum Ferma Salcia SA. Societatea din urmă are 247 de angajați, o cifră de afaceri de 30 de milioane de lei și venituri de aproape 47 de milioane de lei.

Aceste lucru este ușor de realizat și pentru faptul că marca Ferma Salcia este pe numele lui Ștefan Valentin Dragnea și nu pe numele societății.

B1.ro

Distribuie


Lasă un răspuns