Actualitate

Mugur Isărescu, declaraţie bizară: „Nici măcar nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul României la păcănele”

Mugur Isărescu, declaraţie bizară: “Nici măcar nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul României la păcănele”Mugur Isărescu a avut o declaraţie care a ridicat a uimit audienţa ce a participat vineri la conferinţa de prezentare a Raportului BNR pe 2017. Răspunând unor critici primite de BNR, Isărescu a afirmat că „nici măcar nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul României la păcănele”.

„Aurul din rezerva României este păstrat în Banca Angliei, un custode solid din toate punctele de vedere. Plasarea în arbitraj sau sau în diverse operațiuni pe piețele internaționale prezintă riscuri, având în vedere evoluțiile globale, astfel că am considerat că nu este oportun să efectuăm astfel de plasamente. Deci nu am făcut și nici măcar nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul la păcănele, cum a spus recent un… personaj”, a declarat Mugur Isărescu, la conferința de prezentare a Raportului BNR pe anul 2017.
Un capitol din prezentarea făcută arată că aurul României a crescut cu 30 de tone între anii 1989 și 2000, după care s-a menținut constantă, greutatea totală actuală fiind de 307,3 tone.

„Dacă mai punem la socoteală și aurul depus în altă parte cu documentele de rigoare, dar încă nerecunoscut, avem imaginea unei rezerve solide”, a mai spus guvernatorul BNR, referindu-se, dar fără să-l nominalizeze, la tezaurul românesc din Rusia.

B1.ro

Citeste si...

Antena24.ro

Redactia Antena24.ro info@antena24.ro