Stiri Nationale si Internationale.

NASA a lansat o nouă misiune spre planeta Marte


Administrația Aeronautică și Spațială din SUA (NASA) a lansat, sâmbătă, o nouă misiune spre planeta Marte, informează reporterntv.ro.
Sonda InSight se va concentra pe analizarea interiorului planetei Marte, urmând să instaleze o serie de senzori pentru cutremure.

Racheta de tip Atlas care transportă sonda a fost lansată sâmbătă la ora 4.05 (14.05, ora României) de la Baza aeriană Vandenberg (California). Sonda urmează să ajungă pe Marte în noiembrie.

Analizarea seismelor ar urma să evidențieze modul în care sunt structurate rocile pe Marte.

“Prin înregistrarea undelor seismice pe Marte obținem informații despre straturile de roci”, explică dr. Bruce Banerdt, coordonatorul misiunii InSight. “Toate mișcările observate prin seismografe le permit oamenilor de știință să obțină noi concluzii. După ce vom obține date despre seismele de pe Marte, vom putea avea o perspectivă tridimensională asupra planetei“, a precizat Bruce Banerdt.

NASA a anunțat în anii 1970 trimiterea de senzori seismici pe Marte, dar instrumentele nu au fost poziționate corespunzător la sol.

Distribuie

Daca ti-a placut acest articol DISTRIBUIE-L sa-l vada si prietenii tai!

Dacă ați fotografiat sau filmat subiecte care pot deveni o știre le puteți trimite pe adresa de email: [email protected]


Tags

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *