Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Sanatate

Nelu Tătaru: ”Am început pandemia cu o lipsă de echipamente”

Nelu Tătaru: ”Am început pandemia cu o lipsă de echipamente”
Nelu Tătaru: ”Am început pandemia cu o lipsă de echipamente”

Ministrul Sanatatii declara ca in momentul actual vede ca pe o „ingerinta”, la referirea actului medical, iar imposibilitatea izolarii al celor infectatii, relateaza wowbiz.ro.

”Am început pandemia cu o lipsă de echipamente, acum avem, dar nu mai avem componenta legală să ne putem desfăşura la maximum meseria”, este o parte din declarația făcută de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, fiind citat de news.ro.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că decizia referitoare la imposibilitatea izolării sau internării pacienţilor contagioşi este ”o ingerinţă în actul medical” şi afirmă că, atâta timp cât guvernanţii au fost lăsaţi să ia deciziile, cazurile au fost în scădere.

”Am început pandemia cu o lipsă de echipamente, acum avem, dar nu mai avem componenta legală să ne putem desfăşura la maximum meseria”, a afirmat Tătaru.

”Sunt ca o ingerinţă într-un act medical. (…)

Nu mai avem nici pârghia să-i reţinem până în a zecea zi, nici pârghia să-i punem să stea în izolare patru zile.

Am început pandemia cu o lipsă de echipamente, acum avem toate acestea, dar nu mai avem componenta legală încât să ne putem desfăşura la maximum meseria.

Sperăm şi cerem complianţa pacientului şi respectarea recomandărilor”, a declarat Nelu Tătaru miercuri seară, la Realitatea Plus.

Întrebat ce mesaj are pentru cei care au decis că nu trebuie ţinuţi bolnavii în spitale sau în izolare, ministrul Sănătăţii a răspuns că „nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa poporului român”. 

”Nu am înţeles schimbarea unei legi în timpul războiului. (…)

Cred că ne grăbim un pic politic în acest moment, nu am terminat partea medicală.

Nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa poporului român, nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa copiilor noştri, a bunicilor noştri” a mai afirmat ministrul.

”Pentru a nu lua măsuri mai drastice trebuie să mai amânăm măsuri de relaxare şi să gestionăm măsurile pe care le-am luat până acum. (…)

Haideţi să conştientizăm care este starea noastră reală.

Cred că ar trebui să lăsăm un pic acea bravură pe care o avem în context politic, să lăsăm un pic amestecul politicului în medicină.

Sunt momente în care unii punctează politic pe sănătatea poporului român.

A început cred că prea devreme şi prea agresiv această luptă politică. (…)

Cât am putut decide am controlat bine sau foarte bine această pandemie, cât nu am mai putut decide, vedeţi ce se întâmplă”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

”O să rog Parlamentul să dea viaţă acestui zombie ca să ne putem face treaba”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *