Nelu Tataru anunta! Vaccinul pentru COVID-19 este gata in decembrie – ianuarie. Iata cate doze va primi Romania!


Nelu Tataru anunta! Vaccinul pentru COVID-19 este gata in decembrie - ianuarie. Iata cat doze va primi Romania!

Nelu Tataru anunta! Vaccinul pentru COVID-19 este gata in decembrie – ianuarie. Iata cat doze va primi Romania!

Veste buna pentru toti cetateni din Romania, Nelu Tataru a dat anuntul demult asteptat impotriva covornavirus, care ar putea fi adus in Romania prin decembrie spre ianuarie, relateaza spynews.ro.

Ministrul Sanatati, a declarat ce roman vor primi acest vaccin.

Comisia Europeană a încheiat deja contracte cu două dintre cele șapte firme care sunt „înscrise” în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Concret, Nelu Tătaru a precizat că este vorba despre aproximativ 30 de milioane de doze de vaccin care vor fi disponibile, în primă tranșă, la nivelul Uniunii Europene.

România, care se află pe lista țărilor în așteptarea unei părți din aceste doze, va primi un procent de 4%.

„Noi beneficiem de acel 4%, adică 1.290.000 de doze pe care să le dăm la grupele de risc şi în general la persoanele expuse, cum este personalul medical”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi24.

„Sper ca în a doua jumătate a anului viitor să putem avea acest vaccin, dar până atunci trebuie să trecem cu precauţie peste tot ce înseamnă primul val al pandemiei”, a mai spus Tătaru.


Citeste si...

Accident provocat de un şofer beat în București. Acesta nu a oprit la semnalele poliţiştilor și a trecut de mai multe ori pe roşu

Accident provocat de un şofer beat în București. Acesta nu a oprit la semnalele poliţiştilor și a trecut de mai multe ori pe roşu

Un şofer în vârstă de 22 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, nu a oprit la semnalele poliţiştilor sâmbătă seară, în Capitală, lovind alte două maşini şi trecând de mai multe ori pe culoarea roşie a semaforului. ”În data de 24.10.2020, jurul orei 23.20 un echipaj de poliţie...

Daca ai informatii,referitoare la aceasta stire,lasa un comentariu,s-au scrie-ne pe info@antena24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *