Actualitate

Nereguli la casele de asigurări: Morţii au primit medicamente în valoare de peste 600 de mii de lei

Nereguli la casele de asigurări: Morţii au primit medicamente în valoare de peste 600 de mii de leiMai multe persoane decedate au primit medicamente în valoare de peste 600 de mii de lei. Inspectorii de la Curtea de Conturi au descoperit că în mai multe oraşe casele de conturi au decontat medicamente unor oameni decedaţi.
În Bucureşti, Ilfov, Vaslui şi Gorj casele de sănătate au decontat medicamente unor oameni decedaţi. Mai mult decât atât, acestea au decontat medicamente compensate în valoare de peste 300 de mii de lei unor persoane care nu ar fi avut acest drept.
Descoperirea a fost făcută de inspectorii Curţii de Conturi, care au aflat că în mai multe oraşe din ţară, Casele Judeţene de Sănătate au prescris medicamente pe numele unor persoane decedate, în valoare de aproximativ 600.000 de lei.
Directorul CJAS a explicat situaţia, acesta susţine că în cazul unor pacienţi care au decedat în spital, Casa le-a decontat medicaţia şi după 24 sau 48 de ore de la deces deoarece aceştia au rămas în spital pentru efectuarea necropsiilor.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *