Publicitate
Politica

Nicolae Ciucă: România nu este afectată de decizia Federației Ruse de a stopa livrarea gazelor către Bulgaria și Polonia

Publicitate

În acest moment România nu este afectată de decizia Federației Ruse de a stopa livrarea gazelor către Bulgaria și Polonia, a declarat premierul Nicolae Ciucă, într-un interviu pentru televiziunea publică.

Nicolae Ciucă, despre decizia Gazprom de a stopa livrările de gaze
Acesta a dat asigurări că legea offshore va fi adoptată în scurt timp: „Am discutat acest lucru cu președintele Camerei Deputaților când ne întorceam de la Kiev. Se află în Senat, cameră decidentă este Camera Deputaților. Într-o perioadă scurtă de timp va fi adoptată și merge la promulgare”.

Publicitate

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă a spus că nu știe încă dacă România poate ajuta energetic Bulgaria:
„Prima grijă a fost să vedem în ce fel impactează această decizie asupra situației concrete din țara noastră. În funcție de măsurile care se vor lua la nivel european vă asigur că vom fi parte la ele.

Am asumat la nivelul coaliției această decizie prin care prețurile au fost stabilite la un anumit prag. Prețurile vizează două linii foarte importante: protecția cetățeanului, în special a celor vulnerabili, de cealaltă parte este vorba despre asigurarea funcționării economiei românești.

În această cascadă de situații de criză, deciziile guvernului au venit în sensul să protejăm cetățenii și economia. Ne găsim într-un echilibru”, a mai precizat premierul.

sursa

Publicitate

Citeste si...