Politica

Nicolae Ciucă: „Va schimba radical viitorul multor copii şi le va asigura şanse la o viaţă bună”

Nicolae Ciucă a spus joi, în ședința de guvern, că va fi aprobat un program ce reprezintă o țintă în cadrul PNRR. Astfel, 2500 de unități de învățământ din România vor beneficia de finanţare pentru a preveni părăsirea timpurie a şcolii, îndeosebi de către copiii din familii vulnerabile.
Este o măsură care va schimba radical viitorul multor copii şi le va asigura şanse la o viaţă bună”, a spus premierul. Guvernul urmează să aprobe şi un un plan de acţiune al cărui scop este să crească cu cel puţin 25%, până în 2026, traficul feroviar, precum şi o OUG pentru racordarea la serviciile publice de alimentare cu apă a cetăţenilor din mai multe comunităţi.
Premierul Ciucă a declarat că în şedinţa de guvern de joi vor fi aprobate toate elementele ce constituie jaloanele şi ţintele din cadrul PNRR. „Reprezintă, practic, cel mai important obiectiv pe care noi l-am avut în acest sfârşit de an, şi practic activitatea Guvernului (..) s-a centrat pe pe identificarea soluţiilor, astfel încât aceste jaloane şi ţinte să poată fi îndeplinite. Este cel mai important proiect naţional de redresare şi rezilienţă”, a mai spus premierul, precizând că este ”o sumă foarte importantă de bani, 30 de miliarde de euro, pe care trebuie să îi accesăm şi să îi gestionăm pentru a realiza reformele şi investiţiile solicitate prin implementarea acestui plan.

Nicolae Ciucă a afirmat că a avut discuții cu membrii din Guvern și că ”a fost nevoie să acceleră, viteza de lucru, astfel încât să putem să ne apropiem de finalizarea acestui deziderat”.

Vorbim despre proiecte şi reforme asumate, astfel încât beneficiile lor să fie resimţite de cetăţeni”, a mai spus prim-ministrul. Exemplele date de el în acest sens sunt: „în domeniul educaţiei, un obiectiv important, pus în concordanţă cu Proiectul Naţional de Reformă ”România Educată, este reducerea abandonului şcolar”.

Printr-un Program pe care îl vom aproba în şedinţa de astăzi şi care reprezintă ţintă în PNRR, 2500 de unităţi de învăţământ din România vor beneficia de finanţare pentru a preveni părăsirea timpurie a şcolii, îndeosebi de către copiii din familii vulnerabile. Este o măsură care va schimba radical viitorul multor copii şi le va asigura şanse la o viaţă bună”, a declarat Nicolae Ciucă.

sursa

Citeste si...