Actualitate

Nicușor Dan se pregătește să candideze pentru Primăria Capitalei

Nicușor Dan se pregătește să candideze pentru Primăria CapitaleiUSR îl pregătește pe Nicușor Dan pentru alegerile la Primăria Capitalei din 2020. Anunțul a fost făcut ântr-o dezbatere online a celor trei candidați pentru funcția de președinte al USR, Vlad Alexandrescu, Dan Barna și Cristian Seidler, moderată de președintele interimar al formațiunii, Levente Elek.

Cristian Seidler a fost întrebat în cadrul dezbaterii care va fi relațiaUSR cu Nicușor Dan. ”Nu am crezut că o să ajung să spun că Sorin Oprescu în București a fost un primar cu ceva mai bun decât Gabriela Firea. (..) Răspunsul la dezastrul Gabrielei Firea este Nicușor Dan în 2020 la alegerile pentru Primăria Capitalei. Soluția este una singură, Nicușor Dan câștigă primăria Capitalei în 2020, alături și împreună cu USR”, a spus Seidler.
Un alt candidat pentru funcția de președinte al USR, Vlad Alxandrescu a fost întrebat despre relația partidului cu mișcarea civică România 100, lansată de fostul premier Dacian Cioloș.

”USR este un partid parlamentar, iar România 100 este o resursă de oameni și idei, văd o convergență firească între cele două. Cred că USR are datoria ca partid parlamentar să adune toate forțele care doresc democratizarea României, iar Dacian Cioloș, un factor importqant. Dacă voi fi ales, voi întreprinde demersuri în acest sens”, a spus el.

Și al treilea candidat, Dan Barna a fost întrebat dacă ar accepta o alianță cu PNL, pentru ajungerea la guvernare. ”Eu consider că USR trebuie să înceapă să facă politică în liga amre. Am intrat în Parlament dar toate succesele pe care le-am avut au ținut și de capacitatea de a discuta și cu parlamentari de la alte partide, inclusiv PSD și PNL, pentru anumite amendamente”, a spus el.

Barna a precizat că doar pentru intrarea la guvernare, răspunsul este: ”Nu”.

Și Dan Barna a spus că USR îl vrea pe Nicușor Dan ca și candidat la primaria Generală, în 2020. ” El şi-a exprimat interesul de a candida şi, în mod firesc, candidatura lui va fi susţinută de USR, fie ca membru, dacă va dori să se încrie în partid, fie dacă va candida independent. USR îl va susţine”, a răspuns Dan Barna, întrebat dacă Nicuşor Dan ştie că USR îşi propune să îl susţină în 2020 pentru a câştiga Primăria Capitalei.

Vlad Alexandrescu, Dan Barna și Cristian Seidler, parlamentari și vicepreședinți ai Uniunii Salvați România, și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al partidului.

Alegerile pentru funcția de președinte al USR vor avea loc pe 28 octombrie, la Poiana Brașov, într-un congres extraordinar care a fost convocat după demisia lui Nicușor Dan.

Libertatea.ro

Citeste si...