Social

Nivelul de vitamina D în timpul sarcinii dictează IQ-ul copilului

Nivelul de vitamina D în timpul sarcinii dictează IQ-ul copilului
Nivelul de vitamina D în timpul sarcinii dictează IQ-ul copilului

Un stiudiu recent a arătat că nivelul de vitamina D din organismul mamei în timpul sarcinii este asociat cu IQ-ul viitorului copil, sugerând că un nivel sporit de vitamina D în timpul sarcinii ar putea duce la un nivel crescut al IQ-ului la copil.
Vitamina D este un nutrient esenţial cu multe funcţii importante la nivelul organismului. Conform noilor cercetări, rezervele de vitamina D ale mamei sunt transmise fătului în timpul sarcinii şi ajută la reglarea unor procese, incluzând aici şi dezvoltarea creierului.

După ce au fost analizaţi o serie de alţi factori care au putea influenţa IQ-ul, cercetătorii conduşi de Melissa Melough de la Department of Child Health, Behavior, and Development din cadrul Seattle Children’s Research Institute, au concluzionat că un nivel crescut de vitamina D în timpul sarcinii are o legătură clară cu un IQ mai mare în cazul copiilor cu vârste între 4 şi 6 ani, conform rezultatelor studiului publicat în The Journal of Nutrition.

Chiar dacă studiile observaţionale, cum este şi cazul celui de faţă, nu pot dovedi cauzalitatea, Melough crede că descoperirile au implicaţii semnificative şi sunt baza unor cercetări suplimentare pentru a determina nivelul optim de vitamina D în timpul sarcinii pentru a obţine aceste rezultate.

sursa

Citeste si...

Google News Antena24.ro

Antena24.ro

Redactia Antena24.ro info@antena24.ro