Actualitate

Noi măsuri pentru a limita răspândirea COVID. Poliţişti în civil vor patrula pentru a-i amenda pe cei care nu poartă masca

Autorităţile pregătesc noi măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19 în condiţiile în care numărul cazurilor noi de îmbolnăvire a trecut peste 2.000 în mai multe zile, iar la ATI numărul pacienţilor în stare gravă se apropie de 600. Astfel, s-ar fi decis că vor fi şi polițiști care vor patrula în civil, fără a purta uniforma, și vor da amenzi persoanelor și firmelor care nu respectă regulile sanitare de purtare a măștii și distanțare socială
Persoanele care nu respectă regulile sanitare impuse de autorităţi pentru a limita răspîndirea COVID, adică nu respectă distanţarea socială, nu poartă mască sau o poartă necorespunzător, pe nas şi pe gură, riscă să fie amendaţi. Poliţişti în civil vor patrula pe străzi pentru a supraveghea respectarea legilor.

De asemenea, va fi înfiinţată o linie telefonică TelVerde (0800.800.165), la care cetățenii pot reclama nerespectarea măsurilor sanitare. Aici vor putea fi trimise de către cetățeni materiale foto/video necesare pentru aplicarea de amenzi ori deschiderea de cercetări ale poliției.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, luni seară, o decizie prin care românii care vin în România din ţări cu risc epidemiologic ridicat vor intra direct în carantină.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, luni seară, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), că pentru cetăţenii care vin din ţări cu indice mai ridicat de infectare cu noul coronavirus decât al ţării noastre se impun o serie de reguli. Astfel, cei care stau trei zile trebuie să prezinte la intrarea în ţară un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore, iar cei care vor să stea pe termen mai lung vor intra în carantină 14 zile.

sursa