Sanatate

Noile cercetări alarmante arată că persoanele care lucrează mai mult de 54 de ore pe săptămână prezintă un risc major de a muri din cauza suprasolicitării

Lisa Choi a ignorat primele simptome. La urma urmei, analistul de afaceri în vârstă de 53 de ani era un vegetarian foarte activ, potrivit, care circula frecvent cu bicicleta și evita alimentele bogate în grăsimi. Era departe de victima tipică a unui atac de cord.

Cu toate acestea, Choi, cu sediul în Seattle, lucra săptămâni de lucru de 60 de ore, inclusiv serile și weekendurile. Ea se confrunta cu termene limitate strânse și gestiona proiecte digitale complexe. Această sarcină de lucru era cu totul normală pentru ea. „Am o slujbă foarte stresantă … De obicei sunt în exces”, spune ea.

Abia în urmă cu câteva luni, când a început brusc să simtă o presiune asemănătoare nicovală pe piept, a început să-și ia simptomele mai în serios. În spital, sa dovedit că avea o lacrimă în arteră. Acesta este semnul distinctiv al unei disecții spontane a arterelor coronare (SCAD), o afecțiune cardiacă relativ rară care afectează în special femeile și persoanele cu vârsta sub 50 de ani. A spus că ar avea nevoie de o angioplastie pentru a-și deschide artera, Choi a crezut: „Nu ai timp pentru asta. Sunt programat pentru migrații la locul de muncă și fac toate aceste lucruri. ”

La fel ca Choi, mulți se găsesc, de asemenea, în stare proastă de sănătate din cauza programelor intense de lucru. Cercetări noi, îngrijorătoare – despre care se spune că este primul studiu realizat vreodată pentru a cuantifica povara globală a bolilor datorate muncii lungi – a arătat cât de sumbru este situația.

Într-o lucrare publicată pe 17 mai, autori din instituții precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Organizația Internațională a Muncii (OIM) sugerează că, în fiecare an, trei sferturi din milion de persoane mor din cauza bolii ischemice de inimă și a accidentului vascular cerebral, din cauza lucrând ore lungi . (Boala cardiacă ischemică, cunoscută și sub numele de boală coronariană, implică artere îngustate. SCAD-ul lui Choi este diferit de boala cardiacă ischemică convențională, dar stresul și tensiunea arterială crescută sunt factori majori în ambele.)

Cu alte cuvinte, mai mulți oameni mor din cauza muncii excesive decât a malariei . Aceasta este o criză globală a sănătății, care solicită atenție atât de la persoane, companii, cât și de la guverne. Și, dacă nu o rezolvăm, problema nu numai că va continua – s-ar putea agrava.

Cum afectează excesul de muncă sănătatea

În lucrarea publicată în revista Environment International, cercetătorii au analizat în mod sistematic datele privind orele lungi de lucru, definite ca 55 de ore sau mai multe pe săptămână; impactul asupra sănătății; și ratele mortalității din majoritatea țărilor lumii, din 2000 până în 2016. Autorii au controlat factori precum sexul și statutul socio-economic, pentru a elimina efectele pure ale suprasolicitării asupra sănătății.

sursa

Citeste si...